Abonnementsartikel

Tyske Lemken viste på Agritechnica 2015 en helt ny fronttank. Den giver muligheder for eksempelvis gødningsplacering på rotorharven.

AGRITECHNICA

Solitar 23 hedder en helt ny kunstfiber fronttank fra tyske Lemken, som rummer 2.000 liter og har fire doseringsenheder.

- Det giver en række muligheder for eksempelvis placering af gødning på vores rotorharver, fortæller Nis Peter Albrechtsen, salgschef for Lemken i Danmark.

Han fremhæver også den meget lave konstruktion på fronttanken, som skyldes udmadningen foregår med fire snegle i bunden af tanken. Hver snegl bliver trukket med en hydraulikmotor, som ved sektions aflukning stoppes på enkelt niveau.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det betyder, at vi kan sektionsaflukke fronttanken med gødning i fire trin, og samtidigt betyder udmadningen med fire snegle, at fronttanken har en meget lav højde.

Godt makkerpar med Azurit

Lemken fortæller, at kapaciteten på fronttanken er op til 500 kg gødning pr. hektar ved 12 kilometer i timen, og derfor egner fronttanken sig godt sammen med Lemkens nye majssåmaskine, Azurit.

Lemken Azurit er en ny majssåmaskine, der arbejder med dobbeltrækker og som placerer frøene optimalt i forhold til hinanden, og som indtil videre først præsenteres i en otte rækket version.

Mindre støj

Transporten af gødning fra fronttanken og til eksempelvis rotorharven foregår med samme blæser, som sidder på Solitar 25 såmaskinen, som også præsenteres for første gang på Agritechnica.

- Blæseren er reducerede både i størrelse og i lydniveau, hvor indjektor-dyserne nu er fjernet på den nye blæseenhed, fortæller Rane Kjer Møller, servicetekniker hos Lemken.

At indjektor-dyserne nu er væk, betyder også at der er et lille tryk i tanken, som sørger for at doseringen hele tiden er helt optimal.

- Desuden kræver blæseren kun 20 liter olie i minuttet for at sørge for doseringen på 500 kg pr. hektar ved 12 kilometer i timen, påpeger Rane Kjer Møller.

Fronttanken forventes først på markedet i 2017.