Abonnementsartikel

Gersvang Maskiner har fået importen af koncepttraktoren ReboRack, som er specialbygget til armklippere.

Under Agritechnica 2015 blev Gersvang Maskiner udnævnt til importør af den nye koncepttraktor ReboRack. Koncepttraktoren består af en ombygget John Deere 6130R traktor, hvor den seks cylindret motor er udskiftet med en fire cylindret motor, og hvor køler og batteri samtidig er flyttet fra fronten af traktoren ned på siden mellem hjulene.

Dermed er der skaffet plads til påbygning af side- eller frontmonterede armklippere, som eksempelvis Mulag type GFA 700 samt eventuelt rabatklipper.

Det nye koncept, der selvfølgelig er lavet i samarbejde med John Deere, er en udløber af, at de fleste traktormærker i dag ikke levner plads mellem hjulene til påbygning af almindelige armklippere, men bruger pladsen til store katalysatorer, udstødninger samt AdBlue tanke.

Af samme grund præsenterede Mulag sin nye bagmonterede armklipper type GHA 700 med en rækkevidde på 7,8 meter, der kan arbejde i både højre og venstre side. Klipperen er monteret i det almindelige trepunktsophæng, hvilket gør, at den hurtigt kan afmonteres igen, hvis traktoren skal bruges til andre opgaver.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Dog er klipperen bygget så højt op, at det er muligt samtidigt at bruge traktorens trækkrog til bugserede maskiner som eksempelvis saltspredere.

Ny betjeningens-terminal

De meget store opbygninger, hvor føreren arbejder med flere armklippere på samme tid, kræver selvfølgelig en enorm koncentration og trætter gennem en hel arbejdsdag.

For at gøre arbejdet lettere præsenterede Mulag en ny betjeningsterminal kaldet m?control med et nyudviklet joystick med seks dobbeltvirkende funktioner samt en skiftefunktion, der gør det muligt at betjene to klippere på én gang. Systemet består desuden af et stort 7? farvedisplay, der kan vise funktioner fra to klippere samtidigt. Føreren skal dermed kun koncentrere sig om ét joystick og ét display.

- En løsning der virkelig gør livet lettere for føreren, udtaler Søren Gersvang.