Abonnementsartikel

TS-sprederen fra Tebbe er helt ny på markedet, idet den tyske procent nu tilbyder lodrette valser på producentens staldgødningsspredere.

Tebbe kan med ny TS-spreder tilbyde en staldgødningsspreder, som har højere kapacitet, idet de vandrette valser er udskiftet med lodrette.

- Det går ud over spredebilledet, men giver en langt højere kapacitet, fortæller Bjarne Rytter, fra den danske importør Rytter Maskiner.

Han fremhæver dog, at der er tale om de tungere materialer i form af eksempelvis dybstørrelse, mens lettere materialer, som eksempelvis kylligemøg ikke vil kunne spredes på samme måde med den lodrette valse-spreder, som med den vandrette valsespreder.

- Sprederen er god nok til dybstrøelse, da der ikke er så meget næring i det. Med hensyn til kyllingemøg, så spreder man typisk omkring to ton pr. hektar og det kan kun gøres med en tallerkenspreder, da det ellers bliver kørt et alt for stort lag ud nogle steder på marken, og det vil gå ud over den efterfølgende afgrøde.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Flere modeller

Der er tale om tre modeller i den nye TS-serie, hvor af de to mindste leveres på en aksel og med 12 samt 16 kubikmeter rumindhold, og den største leveres med 22 kubikmeter rumindhold på to aksler. Alle med dæk dækmontering på 650/65 R38.

- Af ekstraudstyr kan der vælges centralsmøring, større dækmontering og en overbygning til den to akslet model, så rumindholdet kommer op på 28 kubikmeter, fortæller Bjarne Rytter.

Valserne har en diameter på 820 millimeter og en højde på 1,8 meter. Afhængig af materialet er spredebilledet op til 12 meter.