Det ville være synd at sige, at det danske landbrug har en økonomisk fest for tiden. Sandheden er nok nærmere, at rigtig mange bedrifter hænger med enden i vandskorpen.

Det betyder, at mange får ordre fra banken om at dreje nøglen om og lukke bedriften. Nu advarer Seges om, at det kan koste sunde bedrifter livet. Det skriver Berlingske Business.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg finder anledning til at advare penge­institutterne mod at træffe forhastede beslutninger vedrørende de aktuelt kriseramte bedrifter. Det vil være katastrofalt for de enkelte landbrug, for erhvervet, for pengeinstitutterne og for landets økonomi, hvis der træffes beslutninger, der hviler på de aktuelle "unormale" markedsforhold i stedet for en betragtning om, hvorvidt økonomien på bedrifterne er holdbar på længere sigt, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Landbrug og Fødevarers videnscenter, Seges.

Berlingske Business skriver desuden, at situationen kan blive forværret af at Landbrugs- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har bebudet, at den tidligere regerings hjælpepakke til landbruget vil blive gennemført. Den pakke vil nemlig gøre det mere attraktivt for landbrugene at rydde op i gælden og på den måde lukke bedrifterne.