Ejendommen St. Sognstrup ved Nr. Felding driver Per Nørgaard Sognstrup og hans kone Lone sammen i et I/S - de er tredje generation på gården. De ejer 337 hektar, men dyrker i alt 400 hektar inklusiv forpagtning. Udover planteavl udlejes staldene til et avlscenter, og de driver et hestecenter, hvor Lone Nørgaard Sognstrup står for den daglige drift. Begge har de en landmandsuddannelse, derudover har Per en uddannelse som landbrugsmaskinmekaniker.

Strategiplanen skal fornys

Den tidligere strategiplan er gennemført, og de står nu overfor udfordringen med, at skal have en ny på plads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Du kan sige, vi står i et vakuum. Det er en spændende proces, der er jo mange veje at vælge, men det er ikke umiddelbart så nemt at vælge. Jeg er 44 år, og ens alder skal jo også tages i betragtning, laver man nye tiltag nu, skal de også bruges den dag, man bliver pensionist, fortæller Per Nørgaard Sognstrup og fortsætter:

- 400 hektar er et passende areal til nicheproduktion, men reelt for lidt til mandskabet. For at have arbejde nok til os selv og mandskabet har vi, med vores setup af maskiner samt valg af afgrøder i sædskiftet, forsøgt at skabe en spændende arbejdsplads året rundt.

Udover de to ejere er der ansat en førstemand i marken og en elev.

- Skal setuppet ændres, mener jeg, det handler lidt om hvilket aktivitetsniveau, man ønsker, samtidig skal man også skabe rum til at puste ud en gang i mellem. Man skal være bevidst, om det man gør. Volumen i vores maskinpark og vores sædskifte kommer mange til gode, inklusiv vores medarbejdere, siger han.

I Agro, der udkommer i dag fredag den 12. juni kan du læse mere om: Nicheafgrøder, maskinparken og blandt andet hvorfor Per Nørgaard Sognstrup sammenligner det at have læggekartofler med produktion af slagtesvin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden allerede nu læses på agrologisk.dk ved at klikke her:

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller telefon 76 20 79 70.