Lyt til artiklen:

KS Maskiner tager Mecalac ind i sortimentet

00:00
Hastighed: ???x
03:03

Nordjyske Karsten Svenningsen Maskiner - i daglig tale kaldt KS Maskiner - er kendt i en stor del af Danmark for salg og service af entreprenørmaskiner. Nogle af mærkerne er man forhandler af, andre har man hovedimporten af. Der er imidlertid også en "hybrid-model", hvor man køber produkterne direkte hos producenten, men ikke er eksklusiv importør. Til den gruppe hører Mecalac entreprenørmaskiner, som KS Maskiner netop har taget ind i sortimentet.

Mecalac er en fransk koncern med fabrikker i blandt andet Frankrig, Tyskland og England. Producenten er kendt for en innovativ tilgang til produktudvikling og brugerflader. Man er blandt andet allerede på banen med eldrevne maskiner som for eksempel en 11-tons hjulgraver, en 7-tons hjullæsser, og man er også på vej med en elektrisk dumper, for Mecalac er fast besluttet på at være en del af morgendagens marked for entreprenørmaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også på designsiden er Mecalac langt fremme. I 2023 har man vundet hæderen som "The Best of the Best" og fået Red Dot Design prisen for et innovativt design med maksimal sikkerhed som guideline i dumperen Mecalac REVOTRUCK.

KS Maskiner vil først og fremmest koncentrere sig om dumpere, hjulgravere og svinglæssere, men ser også store muligheder indenfor de øvrige produktgrupper. Axel Pallesen, der er projektleder og forretningsudvikler hos KS Maskiner, fortæller, at der har været sonderinger om et muligt samarbejde i en længere periode.

rich-media-2
Mecalac er allerede på banen med en elektrisk hjulgraver. Pressefoto.

- Mecalac er omhyggelige med deres valg af samarbejdspartnere. Jeg tror, at det, de først og fremmest kan lide ved os, er vores serviceberedskab, moderne værkstedsfaciliteter, tekniske viden og vilje til at tilpasse maskiner individuelt efter kundernes ønsker, siger han.

KS Maskiner vil i første omgang selv stå for salg og service, men har et stærkt netværk af kolleger, der kan hjælpe, hvis en maskine får behov for akut hjælp langt fra en af KS Maskiners egne servicebiler.

Individualitet er standard

KS Maskiner er kendt i entreprenørbranchen for at kunne "fikse" det meste og for sine kundetilpassede specialløsninger, hvor maskiner, komponenter og styringer arbejder sammen som én driftssikker enhed. Det har ejer Karsten Svenningsen tænkt sig at bygge videre på med Mecalac.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan tage en snak med kunderne om ønsker og behov med udgangspunkt i en standardmaskine og derefter aptere den til den enkelte kundes behov. Som eksempel har vi lige udrustet en Mecalac 9MWR hjulgraver med Rototilt, der "snakker sammen med" maskinens hjulstyring og 3D maskinstyring. Det er optimalt for den kunde. Andre vil måske have påmonteret vores specialopbyggede lygtebomme, og så gør vores tekniske team det, fortæller Karsten Svenningsen.