Abonnementsartikel

Dan Jørgensen (S) er Danmarks stærkeste politiske medningsdanner. Det er resultatet af Politikens årlige kåring af de stærkeste debattører og meningsdannere.

Et stort dommerpanel af samfundsdebattører har for Politiken kåret Danmarks stærkeste debattører. På en stærk andenplads kommer fødevareminister Dan Jørgensen (S), der dermed er den højstpalcerede politiker på listen, som toppes af DR-værten Martin Krasnik.

Dan Jørgensen har med flere sager i åretsløb sat sindene i kog med sine udtalelser og udspil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sommer kritiserede han danskernes madvaner, og senere på året lancerede han kåringen af Danmarks nationalret, der blev stegt flæsk med persillesovs.

- Man sidder virkelig med en fornemmelse af, at Dan Jørgensen mener de ting, han siger, og i debatten om nationalretten formåede han at gøre mange mennesker enormt vrede og oprørte. Det er en stor kvalitet som debattør, siger medlem af dommerpanelet Tine Aurvig-Huggenberger, direktør i Kreativitet & Kommunikation, til Politiken.

Hendes kollega i dommerpanelet, kreativ direktør i ArtPeople, Jakob Kvist, siger også til Politiken:

- Personlig synes jeg, at nationalretprojektet var noget pjat, men man må give ham, at han formåede at sætte en dagsorden. Her viste Dan Jørgensen, at han formår at udsende langt mindre teknokratiske signaler, end mange af de andre ministre har for vane.

Se Politikens artikel her