Landbrug & Fødevarer tager yderst positivt imod, at EU-Kommissionen nu vil indføre støtte til privat oplagring af svinekød, som en håndsrækning til de kriseramte europæiske svineproducenter.

Det har L&F kæmpet for længe - med hjælp fra den danske fødevareminister Dan Jørgensen (S).

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det vil få stor betydning for både slagterier og svineproducenter, at der nu kan trækkes svinekød ud af markedet i en periode, så vi forhåbentligt kan få stabiliseret priserne på svinekød efter dramatiske prisfald på 25 procent siden sommeren. Den russiske boykot af europæiske fødevarer har kostet de danske svineproducenter et tab på hele fire milliarder kroner alene i 2014. Nu er der håb om, at priserne kan stige, mens der arbejdes intenst for at få åbnet nye markeder for dansk svinekød, siger administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup.

- Fødevareminister Dan Jørgensen fortjener stor ros for i lang tid at have presset på for at få privatoplagring af svinekød. EU var længe afvisende, men Dan Jørgensen fortsatte sit pres og fik også andre lande med på ideen. Det arbejde er vi meget glade for, siger Karen Hækkerup.