David Trads er politisk kommentator hos webmediet Altinget, og i sin nyeste kommentar giver han et bud på, hvordan tingene foregik bag de lukkede døre i Fødevareministeriet, da Dan Jørgensen var minister.

I kommentaren lyder det blandt andet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Enhver, der var i nærheden af Fødevareministeriet under Dan Jørgensen (S), ved, at de ledende embedsmænd var stærkt utrygge ved den i virkeligheden store kursændring, han stod for:

Langt mere fokus på madens kvalitet og dyrenes velfærd. Langt mindre hensyn til landbrugets vilkår og landmandens økonomi, skriver David Trads på Altinget.

Den store utilfredshed med kursen førte ifølge David Trads til noget nær en skyttegravskrig internt i ministeriet. Han skriver:

- Det er velkendt, bekræfter mine kilder, at departementschefen - og mange andre i ministeriets øverste lag - var uenige i den skarpe kurs, som Jørgensen lagde over for eksempelvis svinebranchen, som han pålagde at indføre langt skrappere dyrevelfærd.

Kilder i ministeriet har fortalt mig, at det konkret handlede om, at ministeren ønskede, at dyrevelfærd skulle være et centralt politisk fokusområde - ikke bare noget, der blev nævnt i en parentes. Den prioritering, mente de ledende embedsmænd, var forkert, fordi landbruget var imod, skriver David Trads i en kommentar hos Altinget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

David Trads skriver desuden, at tingene er returneret til normalen med indsættelsen af Eva Kjer Hansen.

- Alt er nu tilbage ved det gamle. Den nye minister, Eva Kjer Hansen, er selv ud af en landmandsfamilie. Venstres prioriteter på landbrugs- og fødevareområdet er velkendte. Ministeriet er trygt igen.

De bånd, der traditionelt er mellem Fødevareministeriet og organisationer som Landbrug & Fødevarer og Danmarks Fiskeriforening, kan nu genoprettes. Dyrevelfærd og madkvalitet vil ikke blive glemt, men det vil - formentlig - blive til parenteser. Ikke overskrifter, skriver han hos Altinget.