Fødevareminister Dan Jørgensen (S) afviser fortsat over for Venstres Eva Kjer Hansen, at man i langt størstedelen af tilfældene kan sige, at overimplementering af EU-lovgivning gør sig gældende.

Han peger på, at overimplementering er et uklart defineret begreb, der ofte bruges forskelligt. Forordninger kan ifølge ministeren ikke overimplementeres, da de anvendes direkte i medlemsstaterne. Forordninger udgør størstedelen af retsgrundlaget på Fødevareministeriets område.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Regeringen henholder sig altså til den juridiske definition, hvorved forstås, at overimplementering - eller overopfyldelse - betyder, at der ved gennemførelsen af en EU-retlig minimumsforpligtelse i dansk ret fastsættes strengere krav, end hvad der er nødvendigt efter den pågældende EU-lov.

Kun tre gange

Dan Jørgensen mener på den baggrund, at der inden for de seneste fem år kun har været tre love, hvor det kan siges, at EU's minimumsdirektiver overopfyldes på Fødevareministeriets område. To af de tre love er vedtaget under den tidligere VK-regering, bemærker ministeren.

- Folketinget har i forbindelse med vedtagelsen af de tre love valgt at overopfylde EU's minimumsdirektiver for derved at fastsætte højere standarder for dyrevelfærd. Jeg kan således kun kvittere for, at den tidligere VK-regering også kunne se fornuften i bedre dyrevelfærd. På den måde er der jo ofte gode politiske grunde til, at vi vælger at gå videre end EU's minimumsforpligtelser, slutter den nuværende fødevareminister.