Abonnementsartikel

Agcos omsætning i det seneste kvartal var 13 procent lavere end tilsvarende kvartal i 2013.

Omsætningen i Agco faldt fra 2,5 milliarder dollar i tredje kvartal 2013 til 2,2 milliarder dollar i tredje kvartal i år. Det er en tilbagegang på 13 procent.

Også når omsætningen i årets første tre kvartaler vurderes samlet i forhold til tilsvarende tre kvartaler i 2013 er der tale om et fald i omsætning. År til dato er omsætningen faldet 8,7 procent til 7,2 milliarder dollar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kvartalsresultatet før skat og andele i datterselskaber blev mere end halveret fra 173,6 millioner dollar til 84,7 millioner dollar. Nettoresultatet efter skat og indregning af andele fra datterselskaber viser et overskud på 65 millioner dollar mod 126,2 millioner dollar i samme kvartal i 2013.

Agco er en global spiller på markedet for landbrugsmaskiner, og omsætningen har udviklet sig betydeligt uens i forskellige dele af verden. I Nordamerika har tilbagegangen nærmest været katastrofal med et fald i omsætningen i tredje kvartal på hele 22,2 procent. Og i Sydamerika er faldet på 18,4 procent. Til gengæld er faldet kun 5,4 procent i Europa, Afrika og Mellemøsten under et, mens der er tale om en markant omsætningsfremgang på 8,8 procent i Asien og Stillehavsområdet.

- Vores resultater i tredje kvartal var påvirket af svagere markeder og betydelige nedskæringer i produktionen for at kontrollere lagrene i virksomheden og hos forhandlerne, siger Agcos topchef Martin Richenhagen.

- Fald i varepriser og forventning om lavere indkomst i landbruget i 2014 har påvirket vores forretning negativt, siger han.

- Vi præsterer fortsat godt i markedet, og vi står over for en opblødning i branchens efterspørgsel i Vesteuropa og Nordamerika, mens vi fortsat ser svaghed på det sydamerikanske marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi tager aggressive skridt til at kontrollere udgifter, sænke produktionsniveauet og reducere arbejdskapitalen for at tilpasse os den lavere efterspørgsel. Samtidig balancerer vi de kortsigtede omkostningsreduktioner i forhold til fortsat at investere i langsigtede vækstinitiativer, siger Richenhagen.