Abonnementsartikel

Agco skruer op for forventningerne til 2017-resultatet efter omsætningsfremgang i årets første kvartal, der dog endte med underskud.

Der er nærmest fremgang i omsætningen overalt i verden i det kvartalsregnskab, som Agco netop har offentliggjort.

Omsætningen i kvartalet blev 1,6 milliarder dollar, hvilket er en fremgang på 4,4 procent i forhold til samme kvartal i 2016. Hvis der ses bort fra ufordelagtige kursudsving, steg omsætningen 5,2 procent.

Der er generelt stor forskel på omsætningsfremgangen i forskellige verdensdele.

I Nordamerika var fremgangen 6,3 procent, mens den i Europa og Mellemøsten var beskedne 0,7 procent. I Sydamerika var fremgangen hele 54,1 procent, og i Asien og Stillehavsområdet samt Afrika var fremgangen 21,1 procent.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På baggrund af omsætningsfremgangen har Agco opjusteret forventningerne til både salg og resultat

- I første kvartal præsterede Agco godt i forhold til forretningsplanen, siger Martin Richenhagen, der er Agcos topchef.

Han tilføjer, at selskabets resultater afspejler en svag, men stabil efterspørgsel efter landbrugsmaskiner på verdensmarkedet.

- Trods svage markedsvilkår i både Europa og Nordamerika formåede vi i første kvartal at skabe vækst i omsætningen og driftsindtjeningen, siger han.

Ifølge Richenhagen har Agco fortsat fokus på omkostningsstyring for at imødegå pres fra markedet.

- Men samtidig opretholder vi et stærkt investeringsniveau i nye produkter og teknologi, hvilket understreges af en stigning i de planlagte udviklingsomkostninger i 2017 i forhold til 2016.

Ifølge Martin Richenhagen fortsætter Agco med at forny hele sit full line program af landbrugsmaskiner med fokus på de store maskiner med mange hestekræfter, som henvender sig til et voksende segment af professionelle landmænd.

- Og vi udvikler også nye produkter for at udvide vores produktsortiment, tilføjer Martin Richenhagen.

Han fremhæver samtidig, at de nye produkter bliver godt modtaget på markedet, hvilket han mener dokumenteres af det antal priser, som de modtog på den franske messe Sima i februar, blandt andet prisen for "Machine of the Year" for Massey Ferguson 6718 S.

Tab før skat og andele i datterselskaber i første kvartal på 8,1 millioner dollar mod et tab på 2,4 milloner dollar i samme kvartal i 2016.

Efter skat på 11,1 millioner dollar i første kvartal bliver underskuddet i Agco 19,2 millioner dollar, men efter indregning af overskudandelen fra datterselskaber, bliver underskuddet kun 8,2 millioner dollar, og dertil lægges underskud fra andre selskaber, som Agco ikke har kontrollerende andel i, så den samlede bundlinje ender på 10,.

skat og andele i datterselskaber er underskuddet 10,1 millioner dollar mod et overskud i samme kvartal i 2016 på 7,8 millioner dollar.