Overskuddet vokser hos Jyske Bank, men det samme gør nedskrivningerne.

Det viser bankens regnskab for 1. halvår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultatet efter skat ligger i årets første halvdel på 2.762 millioner kroner sammenlignet med 955 millioner kroner i samme periode året før.

Men nedskrivningerne på udlån er i samme periode steget. Fra 627 millioner kroner i 1. halvår 2013 til 994 millioner kroner i første halvdel af 2014.

Ordførende direktør Anders Dam peger i Børsen på the "usual suspects" - altså de gamle kendinge - som forklaring på de stigende nedskrivninger:

- Både på landbrugssiden og på ejendomssiden er der kunder, der har fået det dårligere, og det slår selvfølgelig også igennem. Det er ikke udtryk for, at der generelt er en forringelse af boniteten i kunderne. Det er bare "the usual suspects", der koster os noget mere, siger han.

Derudover fokuserer Anders Dam i sin kommentar til regnskabet primært på bankens sammenlægning med BRFkredit:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den altoverskyggende begivenhed i 1. halvår 2014 var sammenlægningen med BRFkredit, hvor Jyske Bank-koncernen med

ét indtog en ny position på markedspladsen. Sammenlægningen er baseret på forventningen om vækst i forretningsomfang og omkostningssynergier. Såvel Jyske Bank som BRFkredit har i 1. halvår 2014 hver for sig og samlet set vundet markedsandele i et ellers vigende marked. Som annonceret i juni måned er processen med reduktion af omkostninger påbegyndt, og ved udgangen af 1. halvår kan det således konstateres, at sammenlægningen forløber planmæssigt.