I dag er der afgørende stormøde i Rønne.

Her skal ledelsen fra DC Pork sammen med de ansatte på Danish Crowns slagteri finde en løsning, der kan redde slagteriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der har op til mødet været mange konstruktive input fra medarbejdere og andre interessenter, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Vi har haft mange intense forhandlingsmøder med alle involverede parter og har mødt en fantastisk konstruktiv velvilje til at finde en levedygtig løsning, men jeg må også konstatere, at vi på nuværende tidspunkt stadig mangler at få en tilbagemelding fra NNF på det, der handler om medarbejderne, siger Jesper Friis, CEO i DC Pork.

På nuværende tidspunkt er der givet tilsagn om, at ejere, politikere og andre samarbejdspartnere leverer godt halvdelen af besparelserne. Samarbejdsudvalget har på et møde for nylig sagt ja til en løsning, som dels omfatter, at der etableres en Bornholmerfond, hvor medarbejderne skyder 8 procent af deres løn ind til brug for investeringer og effektiviseringer på slagteriet.

Herudover har samarbejdsudvalget sagt ja til en firedages uge.

En slagteriarbejder på Bornholm tjener i gennemsnit 197 kr. i timen. Det svarer til knap 380.000 kroner om året. Det er blandt andet den model, alle medarbejdere på slagteriet i dag orienteres om på et sidste og afgørende møde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aftalen afventer nu godkendelse fra NNF.

- Fordi der er tale om en usædvanlig løsningsmodel, er det op til NNF at give en endelig godkendelse af modellen, men i sidste ende handler det her om 190 medarbejderes fremtid, og derfor synes vi også, de skal have mulighed for at komme med en tilkendegivelse. Finder vi ikke de nødvendige besparelser, står det klart, at slagteriet i Rønne desværre ikke står til at redde, siger Jesper Friis.