Fødevareforbundet NNF og Dansk Industri er nået frem til en løsning, der redder slagteriet på Bornholm. Det oplyser Fødevareforbundet NNF, Dansk Industri og Danish Crown i en fælles pressemeddelelse.

Parterne er nået frem til en femårig aftale, som kan sikre, at de 190 medarbejdere på slagteriet ikke mister deres arbejdsplads.

Aftalen er kommet i stand med bistand fra Erhvervs- og Vækstministeriet. Når Erhvervs- og Vækstministeriet deltager, så er det dels for gennem lovgivningen at skabe mulighed for oprettelse af et medarbejderinvesteringsselskaber.

Derudover har ministeriet tilkendegivet, at der fra statslig side bliver afsat midler til medfinansiering af nye investeringer på Danish Crown, der kan modernisere og udvikle slagteriproduktionen på Bornholm.

De deltagende parter er glad for, at der er fundet en løsning:

- Det har været helt afgørende for os, at vi har kunnet lave en aftale, der ikke indebærer, at vores medlemmer går ned i løn, men at de i stedet investerer i deres arbejdsplads. At aftalen nu sættes til afstemning blandt slagteriarbejderne, er samtidig væsentligt for mig, siger forbundsformand Ole Wehlast, Fødevareforbundet NNF.

- Aftalen her er et flot udtryk for den danske model, hvor lønmodtagere og arbejdsgivere i fællesskab har fundet en løsning for at bevare en arbejdsplads, som har så stor betydning for hele Bornholm. Samtidig har der været en klar vilje fra lokalsamfundet, herunder Bornholms kommune, til at bidrage til, at vi kunne nå et resultat, siger DI’s adm. direktør Karsten Dybvad.

Fra erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen lyder det:

- Det ville få vidtrækkende konsekvenser for Bornholm, hvis slagteriet lukkede. Derfor er jeg glad for, at det lykkedes at finde en god og fornuftig løsning på den meget alvorlige situation omkring slagteriet. Det har stor betydning - ikke bare for de mange slagteriarbejdere, men også for landmænd, følgeerhverv og for hundredevis af familier på øen, siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen.

Aftalen forudsætter, at de lokale parter på begge sider siger ja til redningsplanen i juni måned.