Abonnementsartikel

Efter fem måneders forhandlinger må slagteriet i Rønne lukke. Omkring 200 ansatte mister deres job.

Det er ikke muligt at redde Danish Crowns slagteri på Bornholm. Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Vi har her til aften fremlagt et definitivt forslag for NNF, som de blankt har afvist. Vi håber, at de i løbet af de kommende dage kommer på andre tanker, og frem til mandag morgen kl. 9 lytter vi, men aftenens udmelding står klar, og i lyset af den er slagteriets dage talte, siger CEO for DC Pork Jesper Friis.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alle andre parter har budt ind med løsninger, som indebærer ofre eller omkostninger. Desværre må vi sande, at Fødevareforbundet NNF ikke vil se på lønomkostningerne, og så når planen ikke sammen. Det tager vi til efterretning, siger Jesper Friis.

Hos Fødevareforbundet NNF mener man, at det er Danish Crown, der ikke vil lytte eller tage imod medarbejdernes tilbud om at investere 8 procent af deres løn i slagteriet i Rønne.

- Der var en fælles forståelse om et medarbejderselskab med tilbagebetaling for et par uger siden - den enighed er åbenbart væk. Vi kan synes om det, hvad vi vil, men det de skrev under på for 14 dage siden, det mener de ikke mere. Det er uhyggeligt, men det er sådan det er, siger Jim Jensen, forbundssekretær i Fødevareforbundet NNF.

Medarbejdernes forslag lægger op til, at de investerede lønkroner bliver betalt tilbage til medarbejderne på et senere tidspunkt, men det har Danish Crown ifølge NNF afvist.

Ledelsen vil onsdag middag holde endnu informationsmøde med medarbejderne på slagteriet i Rønne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danish Crown forventer at lukke slagteriet på Bornholm i det tidlige efterår 2014. I den forbindelse oprettes en jobbank, som skal hjælpe medarbejderne videre i jobs andre steder, ligesom der udarbejdes en socialplan for den enkelte medarbejder.