På et stormøde på øen torsdag blev der nikket til en aftale, som betyder, at slagteriet sikres bedre udnyttelse af kapaciteten.

Der blev samtidig sagt ja til, at ejerne forpligter sig til at levere den økonomiske forbedring, som er forbundet med de flere slagtesvin. I sidste ende kan det koste op mod 15 øre pr. kg. For øens største svineproducent vil det betyde en omkostning på mere end 350.000 kroner årligt, hvis ikke grisene leveres. For en gennemsnitlig bornholmsk slagtesvineproducent svarer til cirka 70.000 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er fuld af respekt for, at ejerne på Bornholm her tager et enormt ansvar både socialt og samfundsmæssigt. Det er ikke deres arbejdspladser, der er på spil, men modellen her kan komme til at koste den enkelte svineproducent en anseelig sum, siger Danish Crowns bestyrelsesformand Erik Bredholt.

Aftalen er endnu et skridt på vejen til at redde slagteriet og dermed de mange arbejdspladser på Bornholm, men det er samtidig en aftale, som er betinget af, at både politikere, samarbejdspartnere og medarbejdere også bidrager.

- Jeg er stolt over at være en del af en stor, international virksomhed, hvor ejerne i den grad påtager sig et ansvar, siger Erik Bredholt.