På Salling er man godt vant. Her er plads, lys, luft og højt til himlen. Sådan er det også, når man træder indenfor hos Salling Traktorservice i Volling nær Spøttrup. Uanset om det gælder lageret, værkstedet eller den store butik er det hele lyst, venligt og rummeligt.

Indehaver Peter Nielsen kan da også svare bekræftende på det, som mange maskinhandlere typisk svarer nej til - nemlig det med pladsen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ja vi har faktisk pænt med plads nu, siger Peter Nielsen, der anslår, at Salling Traktorservice har omkring 3.600 kvadratmeter under tag. Peter Nielsen opkøbte noget jord i 2000, hvor det nye butiksområde blev bygget. I 2004 købte han lidt mere, og i 2006 blev det nye værksted bygget, alt sammen til glæde for virksomhedens 19 medarbejdere, inklusive Peter Nielsen selv og hans hustru, Helle, som også er med i virksomheden. Og dermed er alt ikke sagt. I 2010 overtog Peter og Helle Nielsen det tidligere Sydthy Maskincenter A/S og grundlage firmaet Nordvestjysk Traktorservice i Hurup, hvor der i dag er otte medarbejdere.

- Det betyder, at Salling Traktorservice og Nordvestjysk Traktorservice tilsammen dækker et område fra Thy, Fjerritslev, Lemvig, Struer, Morsø, Salling, Virksund samt Fjends. Men det betyder også, at vi somme tider har lidt transportmæssige udfordringer. Vi har jo meget vand heroppe, og det ligger somme tider lidt i vejen, smiler Peter Nielsen, der snart kommer ind på forretningens væsentligste mærker, først og fremmest Case IH, som Salling Traktorservice har haft forhandlingen af siden 1985.

Få, gode mærker

- Vi har valgt at fokusere på få, men stærke mærker i stedet for at have en hel masse, siger Peter Nielsen.

Det vil ud over Case IH produktprogrammet, som omhandler traktorer, mejetærskere samt rund- og storballepressere, også sige Kverneland programmet med alt inden for græs- samt jordbehandlings maskiner - og dertil mærker som He-Va, Ålö, minilæssere fra Giant og helt aktuelt en netop tilkommet del-import af Joskin landbrugs-, kreatur- og frakørselsvogne. På have/park siden er det Jonsered og i Salling også Husqvarna, ligesom man også gør lidt i Case maskiner til entreprenørbranchen.

- Vi føler, at vi er rigtig gode til at sælge og servicere de produkter, vi har, siger Peter Nielsen, der også kommer ind på nødvendigheden af at opdatere medarbejderne med de mange tekniske kurser, ikke mindst i vinterperioden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Heldigvis har vi gode og trofaste medarbejdere. Nogle har været her i op til 40 år, siger Peter Nielsen, der også har visse tanker om maskinhandlernes fremtid.

- Måske får man mere specialiserede forhandlere - som nu os selv med få og gode produkter. Men jeg tror slet ikke, at vi i Danmark får amerikanske tilstande med hundredvis af kilometer til nærmeste værksted. Nærheden tæller meget i Danmark, siger Peter Nielsen, der blandt sine kunder måske nok ser en tendens til, at mange gerne vil have noget stort og avanceret.

- Men vi sælger også rigtig mange helt almindelige traktorer, siger Peter Nielsen, der ikke lægger skjul på, at han glæder sig til at få den nye Case IH Magnum CVX hjem i forretningen.

I familiens eje i 1971

Geografien på de kanter stiller visse krav til mandskab og service-vogne - og dem har Salling Traktorservice fem af, mens der er fire rullende værksteder i Hurup.

Peter Nielsen er selv udlært landbrugsmaskinmekaniker i Vinderup. Salling Traktorservice blev oprindeligt grundlagt i 1963 på en nærliggende ejendom, men flyttede i 1967 til den nuværende adresse. Dengang var Peter Nielsens far, Henry Nielsen, ansat, men han overtog Salling Traktorservice i 1971, og i mange år var det David Brown, der var forretningens vigtigste mærke. I 1996 overtog Peter Nielsen firmaet efter sin fars død.