Abonnementsartikel

Priserne på Kopenhagen Furs februar-auktion er foreløbig faldet 25 procent, men det er de næste dage, der bliver afgørende, når der udbydes samlet fire millioner brune mink - det er her, det egentlige prisniveau findes.

Med et foreløbigt gennemsnitligt prisfald på omkring 25 procent har prisniveauet ved Kopenhagen Furs februar-auktion ikke været så lavt, som enkelte havde ventet.

Men det er ifølge adm. direktør Torben Nielsen først torsdag og fredag, det egentlige prisniveau findes, når der udbydes fire millioner brune mink.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men de første auktionsdage har alligevel været hektiske. Her har godt 500 kunder fra hele verden budt løs på verdens bedste minkskind, og hos chefauktionarius Per Knudsen er der, midt i det travle salg, glæde at spore, men han pointerer, at der formentlig endnu ikke er fundet et stabilt prisniveau endnu.

Brune skind

- Vi har over de fire første dage solgt såkaldte mindre typer, men på torsdag og fredag skal der sælges to mio. brune skind hver dag, og der kommer virkelig knald på i salen, og de to dage bliver afgørende fremadrettet, siger Per Knudsen.

Administrerende direktør i Kopenhagen Fur, Torben Nielsen, er enig. Torsdag og fredag bliver ifølge ham afgørende for det niveau, som fremadrettet vil udgøre verdensmarkedsprisen.

- De brune mink er en vigtig indikator for det fremadrettede markedsniveau. Brun mink har altid været en stor del af den samlede produktion, og her taler vi jo i sidste ende om metervaren, som ender i butikker verden over, siger Torben Nielsen.

Positiv indikation

- Salget af de brunlige typer såsom Mahogany og så videre er gået rigtig godt, og det ser vi som en positiv indikator for de to kommende dage. Det er selvfølgelig store mængder, der skal sælges, men jeg er fortrøstningsfuld, siger Torben Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Silverblue, Crosserne, samt brune nuancer som Mahogany, Cinnamon, Palomino har indtil nu været under hammeren, og der tegner sig et billede af, at det danske fokus på kvalitet betaler sig.

De 1,2 millioner danske skind er indtil solgt med en gennemsnitspris på 372 kroner, mens de resterende 600.000 udenlandske skind er solgt med en gennemsnitspris på 287 kroner.dals