Abonnementsartikel

De store lagre med skind, som ikke er blevet solgt, kommer til at presse priserne på minkskind endnu længere ned, fortæller adm. direktør for Kopenhagen Fur.

Store lagre med usolgte skind kommer til at presse priserne på minkskind yderligere i bund.

Det fortæller administrerende direktør for Kopenhagen Fur, Jesper Lauge Christensen, til Børsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Børsen var det globale marked ved at komme i balance igen, men på grund af coronakrisen er der ikke kommet gang i salget.

- Så vi er nu igen i gang med at opbygge lagre af usolgte skind, og det skaber ubalance på markedet. Det er noget rigtig skidt. De store lagre, som hele branchen kommer til at skubbe foran sig, kan ikke undgå at påvirke priserne på fremtidige auktioner, siger han til Børsen.

Hos Kopenhagen Fur, der er verdens største pelsauktionshus, har man kun solgt lidt over tre millioner skind siden nytår. På samme tidspunkt sidste år solgte Kopenhagen Fur tæt på 20 millioner skind, skriver Børsen.

Auktionshuset regner derfor med en nedgang på 80 procent.

Produktion vil falde

Birger Primdahl, der er formand for Holstebro Minkfodercentral, vurderer, at både den danske og den globale produktion vil falde i de kommende år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der vil ske en betydelig reduktion i Danmark. Men det er for tidligt at sige, om det bliver på 50 procent eller et større eller mindre tal. Vi har i flere år ikke tjent ret mange penge for at sige det på den måde, så mange avlere er ved at være likviditetstomme, siger han til Børsen.