Abonnementsartikel

Det betyder blandt andet, at der skal findes en ny miljøminister i stedet for Ida Auken.

SF forlader regeringen, og partiets leder, Anette Vilhelmsen, trækker sig fra formandsposten. Det fortalte den afgående leder på et pressemøde torsdag formiddag.

Det betyder blandt andet, at der skal findes en ny miljøminister i stedet for Ida Auken, der på Facebook skriver, at hun er ked af det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er simpelthen så ærgerlig og ked af det. SF har arbejdet for at gøre Danmark til et bedre sted. Vi har fået store og vigtige resultater, og vi har indgået kompromiser, for det gør man i politik. Det har været dramatisk og bevægende. Nu er det slut i denne omgang, men vi ses igen senere.

Ida Auken blev miljøminister i oktober 2011, hvor hun overtog posten fra Karen Ellemann (V).

Dong

Den interne uro i SF handler om salget af aktier i Dong Energy til investeringsbanken Goldman Sachs.

Onsdag aften blev det på en møde med SF's landsledelse besluttet af bakke op om salget, hvilket først resulterede i, at politisk ordfører Lisbeth Bech Poulsen, fungerende gruppeformand Karina Lorentzen Dehnhardt og næstformand Peter Westermann valgte at forlade deres poster i partiet. I morges var det så Özlems Cekic, der oplyste, at hun ville blive væk fra folketingssalen, når der skulle stemmes om salget.

Har gjort en forskel

På et pressemøde torsdag formiddag sagde Anette Vilhelmsen, at der havde været rigtig stor uenighed i landsledelsen og folketingsgruppen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Af hensyn til SF tager jeg konsekvensen af det, sagde hun.

Hun mindede også om, at partiet havde sat sit aftryk på regeringen. Hun nævnte blandt andet, at der med hjælp fra SF var gennemført en "massiv oprustning på det grønne område".

- SF har gjort en markant forskel på regeringen, sagde Anette Vilhelmsen.