Inden udgangen af 2015 skal 38.000 ejendomme i landdistrikterne have enten forbedret rensning eller kloakere. Det har regeringen fastsat i vandplanerne, og selvom det skyldes en god hensigt om at skåne miljøet, så kan det blive en katastrofe for den enkelte husstand. Det skriver dagbladet Børsens hjemmeside, borsen.dk.

Prisen for at få indlagt kloakering kan nemlig løbe op i betydelige summer, helt op til 80.000 kroner. Heraf tegner selve den kommunale tilslutning sig for en udgift på 35.000 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Miljøministeriet anslår, at cirka 2300 husejere i målgruppen ikke vil være i stand til at betale regningen.

Dybt tåbeligt

Disse familier risikerer politianmeldelse og dagbøder - og i sidste ende at deres ejendom sættes på tvangsauktion.

- Det er dybt tåbeligt, og samfundsøkonomisk hænger det heller ikke sammen. De her mennesker sættes på gaden, og dermed gøres der en social sag ud af det. Der er ingen vindere, kun tabere, siger Rene Christensen (DF), medlem af Miljøudvalget i Folketinget, til avisen.

Han er blandt andet harm over, at BoligJobordningen/håndværkerfradraget - som ellers kunne betale lidt af regningen - nu er blevet afskaffet. Dermed står de berørte familier uden reelle støttemuligheder ved kloakeringen.

Ifølge borsen.dk er miljøminister Ida Auken (SF) klar over problemstillingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man kan ikke lukke øjnene for, at problemstillingen er der. Derfor beder vi kommunerne om at sørge for, at indsatsen mod spildevand især sker de steder, hvor folk har råd til det - og så tage hensyn til nogle af de svageste borgere ved for eksempel at give henstand på betaling af tilslutningsbidraget, siger hun til borsen.dk.