Abonnementsartikel

Udenrigsministeriets plan om ambassadelukninger møder vrede.

Det vil ramme den danske eksport hårdt, hvis Udenrigsministeriets plan om at skære ned på antallet af danske ambassader føres ud i livet.

Sådan lyder det fra Landbrug & Fødevarer, der sammen med en række andre erhvervsorganisationer gør opmærksom på, at 750.000 arbejdspladser er afhængige af eksporten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Landbrug & Fødevarers administrerende direktør, Søren Gade, vil have spareplanen taget af bordet og opfordrer i stedet til, at man går i den modsatte retning:

- Tværtimod bør der investeres mere. Den danske kongekrone er med til at åbne døre rundt omkring i verden, og derfor kan man ikke bare betragte udenrigstjenesten som omkostninger. Hver investeret krone er med til at skabe indtægter til Danmark.

Eksporten fra fødevareklyngen som består af fødevarer, biobaserede produkter som minkskind og enzymer og agroteknologi som maskiner og gødning, stod i de første otte måneder af 2013 for 86 procent af handelsoverskuddet på betalingsbalancen.

I 2012 skabte fødevareklyngen et handelsoverskud på 55 milliarder kroner ud af et samlet handelsoverskud på 79 milliarder kroner.