Abonnementsartikel

Danmark bliver det første land i verden, der kan sælge pølser og andet varmebehandlet kød i Kina.

I forbindelse med det danske statsbesøg i Kina har fødevareminister Dan Jørgensen (S) indgået en eksport-godkendelse til en værdi af 250 millioner kroner. Danmark bliver dermed det først land i verden, der kan sælge pølser og andet varmebehandlet kød i Kina.

I alt er tre danske producenter godkendt som leverandører.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Både ministeren og direktøren for Landbrug & Fødevarer, Søren Gade, er glade og stolte over godkendelsen.

- Jeg er stolt og glad. Danmark bliver nu det første land i verden, som må sælge pølser til de kinesiske middagsborde. Det betyder 250 mio. kr. i eksport, og at vi sikrer arbejdspladser og vækst i Danmark. Det har holdt hårdt, og jeg er glad for, at vi i tæt og konstruktivt samarbejde med erhvervet nu er kommet i mål, siger fødevareminister Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

Stort potentiale

Dansk svinekødseksport til Kina udgør fødevaresektorens næststørste eksportvare, og Kina er verden største aftager af svinekød.

- Der skal lyde ros til fødevareminister Dan Jørgensen for velgennemførte forhandlinger med den kinesiske delegation. Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes fødevareministeren at få en endelig aftale i hus. Det betyder både eksportkroner til statskassen og fastholdelse af gode danske arbejdspladser, siger Søren Gade.