Efter Ropa har overtaget WM Kartoffeltechnik bliver der nu produceret gule Ropa-maskiner til kartoffelmarkerne.

Den 1. september 2012 købte den tyske roemaskineproducent Ropa, den tyske kartoffelmaskineproducent WM Kartoffeltechnik.

Nu er de velkendte grønne farver fra WM Kartoffeltechnik blevet udskiftet med Ropas karakteristiske gule farve, og de første to bugserede et- og torækkede kartoffeloptagere fra Ropa har set dagens lys.

Den danske importør af Ropa, Johs. Mertz A/S med afdelinger i Nykøbing Falster, Nakskov, Ringsted samt Faxe bliver ligeledes importør af de nye Ropa-kartoffelmaskiner, og de gule kartoffelmaskiner vil også finde vej til det danske marked.

- Det vil ske i samarbejde med en jysk forhandler, som vi i øjeblikket er i seriøse forhandlinger med, fortæller Per Mertz, direktør i Johs. Mertz A/S.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han fortæller desuden, at nuværende WM Kartoffeltechnik kunder kan bestille reservedele til eksisterende WM Kartoffeltechnik maskiner igennem Johs. Mertz A/S.

Bugseret maskine med udskud

På Agritechnica 2013 havde Ropa Keiler 2 og 1 premiere.Tallet fortæller om rækkekapaciteten på maskinen.

Keiler 2 har en stor dækmontering på 750/60 R30,5 og mulighed for udskydelig aksel med 25 centimeter i hver side, så hjulafstanden på marken er 3,5 meter, mens maskinen i vejtransport har en bredde på 3,0 meter.