Abonnementsartikel

I samarbejde med Johs. Mertz får J. Hundahl forhandling af Ropa kartoffelmaskiner.

Arealet med kartofter er i kraftig vækst, og med ønsket om at kunne tilbyde sine kunder maskiner til denne specielafgrøde har J. Hundahl A/S været på jagt efter kartoffelmaskiner der lever op den standard kunderne er vant til at opleve.

Det er nu lykkedes med Ropa kartoffel-optagerne der importeres af Johs Mertz med hovedsæde på Lolland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser rigtig meget frem til at komme i marken med Ropa-maskinerne og det bliver fra Skive-afdelingen, som bliver hovedsæde for de gule kartoffeloptagere, fortæller forretningsfører og medejer Martin Dalgaard, som selv vil indgå som produktspecialist på kartoffelområdet.

20 års erfaring

Johs. Mertz har de seneste 20 år importeret Ropa optagere og renselæssemaskiner til roer, og efter den tyske producent i 2012 købte WM Kartoffeltechnik, udvidede Ropa sortimentet til også at omfatte kartoffeludstyr.

- Sammen med J. Hundahl kan vi nu dække hele Danmark med salg og service af Ropas produktprogram, hvor vi tager os af området på øerne, mens vore forhandlere dækker det jyske, fortæller produktspecialist Kurt Ødegaard, Johs Mertz.

Gearet til fremtiden

Med udsigt til forbud imod kemisk nedvisning af kartofter har Mertz begyndt test af Rema EnviMaxX toptrækning og underskæringsmaskine. Vækst-stopper maskinen er udviklet i Holland, og bliver i øjeblikket afprøvet på forskellige kartoffelsorter og jordbundsforhold i Danmark.

På Agromek 2018 fortalte Mertz for første gang om maskinen, og du kan læse mere om den HER

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også Rema-maskinerne indgår i samarbejdet med J. Hundahl.