Regeringen præsenterede i dag en redegørelse for konkurrenceevnen, der konkluderer, at det er gået den rigtige vej.

Men Landbrug & Fødevarer peger på, at der stadig er oplagte forbedringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De danske afgifter er fortsat en vækstdræber. Vi er enige i, at vækstplan DK og afskaffelse af en række afgifter har flyttet konkurrenceevnen i den rigtige retning for de danske virksomheder. Men vi må erkende, at det kun var første skridt på vejen, og redegørelsen bekræfter, at Danmark fortsat har verdens højeste skattetryk, og vi har stadig nogle af de højeste afgifter. De skal nedbringes, hvis Danmark skal genvinde sin konkurrenceevne over udenlandske konkurrenter, siger administrerende direktør Søren Gade fra Landbrug & Fødevarer.

Nøglen til vækst

Eksporten og de internationalt konkurrenceudsatte erhverv er ifølge Søren Gade nøglen til ny vækst i Danmark. Det er helt centralt, at der bliver et vedvarende fokus på at sikre bedst mulige rammevilkår.  Ud over afgifterne handler det for eksempel om at skabe bedre finansieringsmuligheder for at investere og strukturudvikle.

Landbrug & Fødevarer savner, at rapporten ser mere indgående på problemer dårlig regulering og administrativt bøvl.

- Eksempelvis er der ingen sammenligning af, hvad de danske overimplementeringer af EU-lovgivning betyder for vækst og konkurrenceevnen i Danmark. Når vi herhjemme gennemfører EU-regulering mere belastende end i andre lande, så har det en direkte og umiddelbar skadelig effekt på dansk konkurrenceevne. Dette forhold berøres slet ikke seriøst ikke i redegørelsen, siger Søren Gade.