Dyrlæge og medlem af Det Etiske Råd Lene Kattrup beskylder i et debatindlæg i Information formanden for Landbrug & Fødevarer for at vildlede om halalslagtning:

"I Radioavisen den 12. august udtalte formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, at det ikke er nødvendigt med et mærke på kødet om, at det er ikke-religiøst slagtet, da man overholder de danske regler om, at alle dyr er bedøvede inden slagtning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg mener, at han på dette område udtalte sig upræcist og på grænsen til det direkte vildledende. Sagen er, at det faktisk er tilladt at slagte uden bedøvelse herhjemme. Som Merrild udtalte sig, kunne man let komme til at tro, at det forholder sig anderledes," skriver Lene Kattrup i debatindlægget.

På sin hjemmeside henviser Lene Kattrup til paragraf 10 i den nye lovgivning om slagtning og aflivning, som trådte i kraft den 1. januar 2013: "Det er tilladt at slagte dyr uden forudgående bedøvelse, når slagtningen foretages efter jødisk eller islamisk ritus."

Vildleder måske med vilje

I sit debatindlæg antyder hun, at Martin Merrild måske udtaler sig upræcist for at undgå en mærkning.

"Så ville man på hjemme- såvel som på eksportmarkedet have mulighed for at kunne afsætte religiøst slagtet kød til alle forbrugere, også dem, der egentlig ikke ønsker dette kød. Det er både fremtidssikret og mere enkelt for erhvervet, men det er ikke særligt redeligt og ærligt," lyder kritikken fra Lene Kattrup.