Abonnementsartikel

Danish Crown melder om stor efterspørgsel på oksekød af høj kvalitet.

Med under seks uger til nytårsaften er det nu, efterspørgslen på okse- og kalvekød af høj kvalitet for alvor sætter ind.

- Okse- og kalvekød fylder mindst lige så meget nytårsaften, som flæskestegen og frikadellerne gør til julefrokosten. Lige nu er der tegn på, at vi får en rigtig stærk nytårshandel i år. Der er stor interesse for de dyre udskæringer fra både detailhandlen og foodservice, så de kommende tre uger er det vigtigt med meget kødkvæg og andre dyr, der klassificerer flot, siger Finn Klostermann, CEO i Danish Beef.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Stor interesse

Den gode efterspørgsel betyder, at tillægget for Dansk Kødkvæg øges med 50 øre pr. kg. Afsætningen på eksportmarkederne i Sydeuropa er uændret, så generelt er der stor interesse for rygge og rygprodukter.

- Vi er ret sikre på, at vi kan fastholde efterspørgslen de kommende 2-3 uger, hvorefter vi vil se en afmatning og dermed et forventet fald i priserne de sidste to uger op til jul. Udfordringen er jo desværre, at når vi kommer for tæt på nytår, så kan kødet ikke nå at modne den tid, som er så vigtig for at sikre den helt optimale smag, siger Finn Klostermann.

Lige op til nytår og i starten af januar forventes der en almindelig god efterspørgsel til svagt stigende priser, oplyser Danish Crown Beef.