Abonnementsartikel

Pro ATV i Sæby har et bredt program af praktisk udstyr til de store ATV'ere.

Den store nyhed blandt de ATV'ere, som importeres af Pro ATV i Sæby, er den store SMC 700 Max i den lange version. Men lader man blikket glide ned over programmet med tilbehør og redskaber tegner der sig også et klart billede af, at en ATV ikke længere kun er for sjov, men at den er et praktisk værktøj, som kan løse masser af opgaver.

SMC, der er et stort ATV-mærke fra Taiwan, har netop lanceret den nye SMC J-Max, stadig med encylindret motor på 700 kubikcentimeter og med 51 heste, men nu i en lang version. Den har angiveligt fået bedre køreegenskaber og er nu mere rustet til at arbejde med redskaberne, der både bliver større og større og flere og flere. Med SMC'en som trækdyr kan man klare alle de mange opgaver, hvor en traktor i realiteten ville være for stor - skrabe sne, rive gårdspladsen, hive træstammer ud fra skoven eller slæbe en brakpudser hen over engen. Endelig er den lange version blevet mere komfortabel, hvis man er to personer om bord. Alternativt er den så stor, at man i stedet for at have plads til en passager kan montere et forholdsvist stort lad i stedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Funktionsmæssigt kan man med en knap på styret vælge mellem tohjulstræk, firehjulstræk eller firehjulstræk med spærredifferentiale. Når det gælder ydelse er den blandt de stærke på markedet, og den kommer som standard med 14 tommer aluhjul, 26 tommer dæk fra Maxxis, kraftigt 1.400 kilo spil, eludtag og komplet elektronisk LCD instrumentpanel

Fra plov til sneskraber

Udstyr og redskaber - det er der masser af, og en del af det vil også tiltale både landmænd og fritidslandmænd. En af mulighederne er således de nye Warn skrabeblade, som kan monteres foran på ATV'en. Med skrabebladene har man et multiredskab - hvis man eksempelvis vil grave, flytte, planere, jævne en vej eller skrabe sne.

Warn, som Pro ATV i Sæby også har på programmet, har monteringssæt til alle populære ATV-mærker. Ingen svejsning, boring eller anden forarbejdning - den skal bare boltes direkte på rammen. Efter montering kan man tage den af igen på få sekunder ved at fjerne et par splitter.

Dertil kommer en ny Warn bucket loader, som er en tilbehørspakke, som i en håndevending ændrer skrabebladet til en graveskovl - så man kan flytte strøelse, spåner, jord, hente brænde, eller hvad man nu ellers lige har af behov. Skovlen kan tip-udløses, og den kan løfte op til 100 kg.

Andre muligheder fra blandt andet tilbehørs- og redskabsproducenter som Kolpin og Dirtworks er en tallerkenharve, en plov, en ukrudtsharve, en rive, jordløsner og planeringsskær, en kompakt såmaskine koblet sammen med en tromle, en let tipvogn, larvefødder og selvfølgelig en bred fejemaskine.