I april sidste år havde de danske traktorforhandlere et ret begrænset behov for slutsedler. Salget lå underdrejet, og da april 2012 var gået, var der kun indregistreret 132 nye traktorer. Det er på den baggrund, at man skal se dette års april-tal for nyregistrerede traktorer.

I april, som er den senest opgjorte periode, blev der nemlig indregistreret hele 233 nye traktorer. Flere af mærkerne har foretaget imponerende højdespring - i nogle tilfælde er der tale om mere end en fordobling af salget, i nogle tilfælde en tredobling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I spidsen ligger John Deere med 62 styk, svarende til en markedsandel på 26,6 procent. Og i antal er det næsten en tredobling i forhold til de 21 traktorer, som de grøn-gule afsatte i samme måned i fjor.

På andenpladsen kommer New Holland med 43 nyregistreringer og en andel af markedet på 18,5 procent tæt fulgt af Case IH med 40 styk, hvilket er mere end en fordobling i forhold til april i fjor og endelig Massey Ferguson med 38 indregistreringer mod sidste års 20 styk.

Derfra er der et lille stykke ned til Fendt med 20 nyregistrerede traktorer. Men bemærk at det er et ordentligt spring i forhold til de seks styk, som mærket fik indregistreret i april sidste år.

Størst blandt de store

Fendts produktchef Peter Midtiby, der leverer denne måneds kommentar til statistikken, siger, at traktorsalget overordnet set ser ud til at udvikle sig positivt for årets første fire måneder.

- Det er dog endnu for tidligt at sige, om tendensen holder, da sæsonudsving kan have stor indflydelse på det relativt lave styktal. Men fra AGCO Danmarks side er vi tilfredse med udviklingen for både Massey Ferguson og Fendt, som formår at vinde markedsandele i et stigende marked, hvilket vi tilskriver et stærkt program, der matcher, hvad markedet efterspørger, siger Peter Midtiby, der også bemærker, at mere end hver fjerde registrerede traktor over 200 hestekræfter er en Fendt, som dermed fører i den store klasse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Generelt kan vi ikke se værdien af, at kompakte traktorer - 40 til 69 hestekræfter - der udgør knapt 10 procent af markedet fortsat er at finde i en statistik for landbrugstraktorer. Det giver et misvisende billede af det reelle marked for traktorer, der anvendes til landbrugsarbejde, siger Peter Midtiby, der forventer at kunne øge Fendts markedsandel i segmentet fra 130 til 160 hestekræfter med introduktionen af den nye Fendt 500 serie.  

Nyregistreringer april 2013

John Deere 62

New Holland 43

Case IH 40

Artiklen fortsætter efter annoncen

Massey Ferguson 38

Fendt 20

Valtra 10

Claas 7

Deutz-Fahr 6

Artiklen fortsætter efter annoncen

Zetor 4

Kubota 1

Andre mærker 2

Kilde: ND Data