Hvilket menneske har ikke haft respekt for en lama, når den er blevet konfronteret i en dyrepark med mennesket på den ene side og lamaen på den anden side af hegnet?

For tænk nu hvis lamaen lægger ørerne tilbage og spytter - eller rettere kaster op - på den nysgerrige beskuer. Og ja, hvis det sker, er det i hvert fald et uskyldigt minde for livet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan er situationen i lille Danmark, men lamaer kan åbenbart beskytte mere end sig selv og sine, for nu vil myndighederne i Skåne teste, om lamaer kan være - livvagter. For får. Og mod ulve.

Det er et forsøg, der bliver afprøvet på to gårde i Skåne, skriver Jordbruksaktuelt, som citerer skånskan.se.

Ingen erfaring mod ulv

-Vi ved fra USA, at lamaer har haft en positiv effekt mod puma og prærieulv, men der er ingen erfaringer gjort mod ulv, siger Nils Carlsson fra Lensstyrelsen i Skåne til avisen.

På de steder, hvor lama-livvagterne skal testes, går fårene på så store arealer, at det er vanskeligt at indhegne. Derfor bliver lamaerne sat på opgaven.

- Vi forventer ikke en total beskyttelse, men vi regner med færre ulve-angreb og færre angrebne dyr ved hvert angreb, siger Nils Carlsson til skånskan.se.