Formanden for Syddansk Kvæg, Christian Lund, melder klar til at modtage genvalg, når der mandag er valg til Dansk Kvægs bestyrelse i forbindelse med Kvægkongressen i Herning.

Christian Lund har fire mærkesager:

Artiklen fortsætter efter annoncen

1) Forbedret dialog med politikere i regering og Folketing, så vi kan få opbakning til at udnytte vore muligheder for vækst. 2) EU-usikkerheden skal væk. Vi og vore følgeerhverv har ikke brug for restriktioner i tilskud i en økonomisk presset tid. 3) Konkurrenceevnen skal op. Vi skal af med særlige danske restriktioner, særbyder og megabureaukrati så vi kan konkurrerer på lige vilkår. Vi skal være klar til verdensmarkedet. 4) Rådgivning, der skaber værdi.

Samfundstjeneste

Christian Lund konstaterer, at det er hårdt at være kvægbruger i disse år, og at det nærmest føles som at være i tjeneste for samfundet - samfundstjeneste.

- Mange i samfundet har beskæftigelse og indtjening ved at servicere os mælkeproducenter, men vi tjener selv for lidt. Derfor er der behov for, at vi står sammen om at skabe betingelser, for at mælke- og kødproduktionen skal være en sund forretning, skriver Christian Lund, som tilføjer, at han er stolt af at være kvægbruger.

Syv medlemmer - fire skal vælges

Der skal vælges syv bestyrelsesmedlemmer til Dansk Kvægs bestyrelse, men på Kvægkongressen mandag er kun fire på valg.

Familielandbruget har nemlig udpeget sine to medlemmer, og Landbrug & Fødevarers bestyrelse har udpeget et bestyrelsesmedlem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kvægkongressen er åben for alle medlemmer og kræver ikke forhåndstilmelding.