Lyt til artiklen:

Kvægpolitisk forum skal styrke kvægstrategien

00:00
Hastighed: ???x
02:31

Formanden for Landbrug & Fødevarer kvæg fortalte på sektorens årsmøde om den planlagte nye organisering af sektoren.

Det betyder blandt andet, at der ikke længere skal vælges repræsentanter til sektoren på årsmødet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal ikke afholde valg i dag. Til gengæld har vi alle sammen en opgave i at prikke til de fremsynede og visionære mennesker derude, der ikke er medlem af en landøkonomisk forening endnu. De skal melde sig ind, sagde Christian Lund.

Han ønsker at de engagerer sig.

- Og de skal stille op til det kvægpolitiske forum, hvor vi lægger strategien for fremtidens kvægbrug, og hvorfra vi vælger de nye repræsentanter til Landbrug & Fødevarer Kvægs bestyrelse, sagde han.

En afgørende tid

Christian Lund begrunder sit ønske om at engagere flere med, at vi er i en afgørende tid, hvor der er brug for mod. Vi skal turde træffe de rigtige strategiske beslutninger og vise en tydelig vej fremad for dansk kvægbrug. Jeg glæder mig, sagde han.

Christian Lund forudser, at et af de emner, der uden tvivl kommer til debat i det nye Kvægpolitiske Forum er biodiversitet, og han konstaterer, at særligt kødkvægavlerne er parate.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en sand fornøjelse at høre kødkvægavlernes kæmpemæssige interesse i at være med til at styrke den danske biodiversitet. I har kreaturer, der kan gøre en forskel for naturen i de mest sårbare områder, sagde han.

Bred repræsentation

Det nye kvægpolitiske forum skal ifølge tidligere udmeldinger have repræsentanter fra de landøkonomiske foreningers bestyrelser, som samtidig er kvægbrugere og indvælges i Kvægpolitisk Forum. Planen er, at der skal være fire folkevalgte kvægbrugere udpeget af Mejeriforeningen. To folkevalgte kvægbrugere udpeget af L&F Oksekød. To folkevalgte kvægbrugere udpeget af VikingDanmark. En folkevalgt kvægbruger fra Dansk Kødkvæg. En folkevalgt kvægbruger fra L&F Økologi.

- Vi ændrer vores organisation for at skabe mere slagkraft udadtil. Samtidig ønsker vi mere nærhed til kvægbrugerne via de bagvedliggende foreninger. Vi er overbeviste om, at ændringerne vil gavne hele kvægsektoren, hare Christian Lund tidligere sagt.