Abonnementsartikel

Landbruget skal ikke producere råvarer, men fødevarer og følelser, mener en fremtidsforsker, som deltog i en debat om forbrugernes forventninger til erhvervet i fremtiden.

Forandringens vinde blæser hen over landbruget. Vi har biodiversitetskrise og klimakrise. Om 10-15 år vil en stor del af vores kød og mælk blive fremstillet på tanke ved hjælp af moderne teknologiske processer. Der vil være færre køer, og en langt større del af vores kost vil være plantebaseret.

Sådan blev situationen ridset op under en paneldebat på Kvægkongressen i Herning. Emnet var "Hvad forventer forbrugerne af vores produktion?", og deltagerne var fremtidsforsker Birthe Linddal Jeppesen, kvægformand Christian Lund og madformidler Trine Krebs.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.