Lyt til artiklen:

Kvægformand: Alle kalve skal have sutter

00:00
Hastighed: ???x
02:49

Fra den 3. april og frem til den 30. juni starter Fødevarestyrelsens kontrolkampagne om kalvepasning med uanmeldte besøg på bedrifterne, der især har fået kritik for ikke at opfylde kalvenes suttebehov.

Kritikken i dyrevelfærdsrapporten ærgrer kvægformand Christian Lund. I sin beretning på dagens Kvægkongres i Herning tog han på erhvervets vegne kritikken på sig.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er utroligt ærgerligt, når Landbrugsstyrelsens dyrevelfærdsrapport fra 2021 viser, at hver anden kontrollerede kvægbedrift ikke lever op til reglerne. Det er simpelthen ikke godt nok. Der skal være sutter til alle kalvene, understregede Christian Lund med tryk på skal.

Under Fødevarestyrelsens kontrol fandt de overtrædelser på 497 bedrifter med kalve op til seks måneder. Fundene betyder nu øget fokus på opstaldnings- og pasningsforholdene for kalvene rundt på landets bedrifter. Ud af de 497 kontrollerede bedrifter i 2021 gik 267 fri for anmærkninger, svarende til 53,7 procent, mens 229 bedrifter fik indskærpelser.

Målet er sunde og raske kalve

Se også:

Målet er sunde og raske kalve

Christian Lund gav også en mindre opsang til kvægbrugerne om generelt at få styr på tingene.

- Få nu styr på medicinregnskabet. Hvis vi med rank ryg skal kunne sige, at vi har styr på tingene, så skal vi også have styr på tingene. Både når Fødevarestyrelsen kommer på kontrolbesøg igen - og alle dagene ind imellem. Vi indgår aftaler - og vi leverer, sagde kvægformanden.

- Og vi skal have styr på dyrevelfærden. For jeg forventer, at regeringen kommer til at interessere sig endnu mere for dyrevelfærd i fremtiden. Vi har nemlig fået en fødevareminister, der både viser interesse og forståelse for vores erhverv - og den virkelighed, vi står i.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og det sætter vi pris på. Det betyder, at vi allerede nu har en rigtig god dialog. En dialog, som vi har en klar forventning om, ender op i regelforenkling og afbureaukratisering. Og også gerne med en kortere sagsbehandlingstid i Landbrugsstyrelsen, sagde Christian Lund i sin beretning.

Jacob Jensen deltog på kongressen via et videolink.

Vi har stor respekt for landbruget. afgørende at vi får landbrugssaftalen ud at virke, med retning for landbruget, så den grønne omstilling kan komme ud og virke, sagde fødevareministeren og listede kort op, de emner som der politisk skal tages fat på: C02-udledning, dyrevelfærd og regler og bureaukrati.

- Vi arbejder på at vores udmeldinger bliver balanceret som muligt. Vi afventer i øjeblikket ekspertgruppens udmelding på landbrugets C02-afgift, sagde ministeren.

Målet er sunde og raske kalve

Se også:

Målet er sunde og raske kalve