Abonnementsartikel

Seks milliarder kilo økologisk mælk er det blevet til de første 25 år.

25 år er gået siden den første økologiske mælk blev tappet af Dansk Naturmælk og det daværende MD Foods, men det er tal med mange flere nuller efter, Økologisk Landsforening har regnet sig frem til i anledning af jubilæet.

I dag indvejer danske mejerier knap 500 millioner liter økomælk om året og i alt er der indvejet over seks milliarder liter økomælk siden det hele begyndte for 25 år siden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

500.000 gæster

Da den første økologiske mælk blev tappet var det reglen, at danske malkekøer gik på græs om sommeren. Sådan er det ikke mere – med mindre man er økologisk ko - men økologerne har præsenteret danskerne for de forårskåde køer. En halv million danskere har besøgt forårets øko-dage.

- At danskerne køber så meget økologisk mælk, og at en halv million danskere gennem tiden har deltaget i Økodag om foråret, hvor de økologiske køer kommer på græs, gør mig stolt af at være økologisk mælkeproducent med fokus på god dyrevelfærd og miljøvenlig mælkeproduktion, siger Ole Sørensen, der er formand for mælkeudvalget under Økologisk Landsforening.

1.000.000.000.000 liter grundvand

Rigtig mange nuller - 12 styks - skal der bruges, når man taler om, hvor mange liter grundvand, der i årenes løb ikke har mødt pesticider, fordi vandet er dannet under økologiske marker. Det er blevet til én billion liter grundvand, da hver liter mælk omregnet møder 200 liter grundvand.