Abonnementsartikel

Fem danske mejerier lancerer en kampagne, der skal oplyse om fordelene ved økologisk mælk.

I den kommende tid vil man kunne læse fakta om den økologiske produktion på mælkekartonerne fra Arla, Naturmælk, Thise Mejeri, Øllingegaard Mejeri og Osted Mejeri. 

På mælkekartonerne kan man blandt andet læse, at økologi sikrer en rig natur. Omkring økologiske marker finder man 30 procent flere sommerfugle og vilde plantearter, fordi den økologiske landmand ikke sprøjter sine marker og ikke bruger kunstgødning. De økologiske køer skal på græs fra midten af april til 1. november.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når man har set, hvor glade køerne er for at blive lukket på græs for første gang efter en lang vinter i stalden, ved man, hvor vigtigt det er køerne at komme ud. Tre ud af fire ikke-økologiske køer kommer aldrig på græs, men tilbringer hele deres liv i stalden, siger Anna Lund, projektleder i Økologisk Landsforening. 

En FDB undersøgelse viser, at forbrugere med børn især vælger økologisk mælk af hensyn til deres egen og familiens sundhed.  Forbrugere uden børn vægter hensyn til miljø, dyrevelfærd og deres egen sundhed lige højt, når de vælger økologisk mælk. En del mener også, at økologisk mælk har en bedre smag.