Kernemajs høstet med 50 procent vand og derefter lagt i en fladbundet, gastæt silo. Måske ikke et scenarie man kan forestille sig, kan ende med et godt resultat, men ikke desto mindre fungerer det upåklageligt hos en sønderjysk svineproducent.

- Vi crimpede tidligere vores kernemajs og lagde dem i en køresilo, men de seneste års svingende majshøst med afbrudte høstdage gjorde det besværligt. Vi har desuden ikke selv gummiged eller folk nok til det krævende arbejde med at få majsen crimpet og lagt i køresiloen, så der gik meget planlægning forud for hver høstdag. Det blev kompliceret og for dyrt at leje maskiner og folk ind. Desuden var der efterfølgende daglig håndtering af den crimpede majs, når det skulle fyldes i påslaget. Så efter af have regnet på det kunne vi se, at der i vores tilfælde var god økonomi i en gastæt majs silo, selvom den er dyrere end en gastæt korn silo, forklarer Henrik Jessen, medejer af Jessen I/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ikke helt normalt, at man ligger kernemajs i silo, forklarer Thomas Særkjær fra Big Dutchman. Han vurderer, at omkring 75-80 procent af dem, der fodrer med kernemajs, vælger at crimpe det og ligge det i køresilo.

Læs mere i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer fredag den 1. februar.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyologisk.dk.

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.hyologisk.dk eller 7620 7970.