Abonnementsartikel

L&F-bestyrelsesmedlem Henrik Frandsen håber på at komme i Folketinget ved næste valg.

Han blev ikke valgt som formand for Landbrug & Fødevarer, men nu håber Henrik Frandsen fra sønderjyske Skærbæk, at han kan få en plads i Venstres gruppeværelse på Christiansborg efter næste valg.

Indtil november var Henrik Frandsen viceformand for Landbrug & Fødevarer, men da han tabte til Martin Merrild, blev han i stedet menigt medlem af bestyrelsen i Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opstillingsmøde 23. januar

Ifølge JydskeVestjysten anbefaler en enig kredsbestyrelse i Tønder-kredsen, at Henrik Frandsen bliver folketingskandidat. ­

- Det er dog et åbent opstillingsmøde, så andre kandidater kan selvfølgelig også lade sig foreslå på selve mødet, men der er ikke tvivl om, at den kandidat, som kredsbestyrelsen anbefaler, er Henrik Frandsen, siger kredsformand Peter Thyssen ifølge en pressemeddelelse.

Opstillingen af 51-årige Henrik Frandsen sker ved et møde den 23. januar.

Borgmester-kandidat

Den tidligere formand for Sønderjysk Landboforening har tidligere lagt arm med politikken. For knap fire år siden var det på tale, han skulle opstille som borgmester i Tønder, man han trak sig inden den endelige opstilling.

Nu er han klar til at prøve at opnå valg til Folketinget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har i mange år været medlem af partiet, og vil gerne søge at sikre Tønders interesser på Christiansborg. Der er mange ting, som vi skal tage fat i - og der mener jeg, at mine netværk fra mine tidligere tillidserhverv kan bruges i stor stil, siger Henrik Frandsen til JydskeVestkysten.

Han tilføjer, at han ser sig selv om erhvervslivets og helhedens mand.

Tønder-kredsen har tidligere givet valg til Venstre, men gjorde det dog ikke sidste gang.

Formanden var også politiker

Martin Merrild, som Henrik Frandsen tabte formandsdysten til for to måneder siden, er også Venstre-mand. Efter hans nye formandspost trak Martin Merrild sig dog fra byrådet i Struer, hvor han var 2. viceborgmester. Martin Merrild har tidligere været borgmester i Struer, lige som han har været viceamtsborgmester i det daværende Ringkøbing Amt.