Når Henrik Frandsen og Martin Merrild optræder på de valgmøder, der i disse dage er i gang rundt i landet, er der ikke den store forskel på de to kandidater.

På et punkt er der dog en afgørende forskel. Det er i lysten til at fortsætte på topniveau i landbrugs-organisationen, selv om de ikke bliver valgt til formand i næste uge. For det er der som bekendt kun én af dem, der bliver. Henrik Frandsen stiller ikke op som viceformand eller bestyrelsesmedlem hver nu eller senere, hvis han taber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra viceformand til formand

- Det er ud fra en betragtning om, at organisationen ikke kan være tjent med en viceformand, der ikke kan blive valgt som formand, siger Henrik Frandsen, som i øjeblikket er stedfortræder for formand Niels Jørgen Pedersen.

- Organisationen er nødt til at have en viceformand, der kan være formand. Man kan ikke have en viceformand, der ikke kan træde til som formand. På det punkt er jeg helt afklaret, siger Henrik Frandsen.

Kandidat for tredje gang

Martin Merrild stiller op til formandsvalget i landmændenes organisation for tredjegang. Første gang - i 1996 - trak han sig dagen før valget af personlige årsager, mens han for to år siden tabte til Niels Jørgen Pedersen.

Martin Merrild fik 40 procent af stemmerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Hvis jeg skulle sige nej til nye poster, fordi jeg ikke havde vundet et valg, skulle jeg have sagt nej for længe siden. Hvis man vil være en del af det politiske system, må man tage sejre og nederlag med oprejst pande, siger Martin Merrild.