Abonnementsartikel

De russiske landmænd bliver inspireret af de danske landmænd, der har slået sig ned på fremmed grund. Det giver interesse for danske produkter.

Det er på det russiske marked, at den store vækst kommer for Vilomix de kommende år. Tidligere i år købte selskabet 60 procent af aktierne i russiske Vitargos Rossovit, som indtil da var fransk-ejet. Nu ejer det danske selskab lidt mere end franskmændene.

- Vi kan bidrage med vores erfaringer med, hvordan man arbejder på det russiske marked. Vi har selv haft handelskontor i Rusland i 15 år, og vi har respekt for den måde, man handler på. Samtidig ved vi, at det er nødvendigt at være tæt på kunden for at kunne forstå hans udfordringer, siger salgschef Niels Erik Olesen fra Vilomix.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Niels Erik Olesen forklarer, at mange eventyrlystne danske landmænd har etableret sig i Rusland, de har fået danske avlsdyr transporteret østpå, og sammen med dyrene de traditioner inden for eksempelvis fodring, som har givet gode resultater i Danmark. Det koncept bliver bemærket af de lokale landmænd.

- Når de danske landmænd i Rusland har 30-35 grise pr. årsso, så bliver det bemærket af de lokale landmænd, som også benytter samme staldinventar og foder som danskerne, når de hører, hvilke resultater, det kan give, siger Niels Erik Olesen.

Vilomix fremstiller cirka 100.000 ton mineral- og vitamin-tilskud i Danmark årligt, og op mod 15 procent går til eksport. På fabrikken i Rusland er kapaciteten kun 10.000 ton årligt.

- Der er mulighed for at øge produktionen på den russiske fabrik ved at lade den køre flere timer i døgnet, siger Niels Erik Olesen.