Lyt til artiklen:

Vilomix satser på fodermix i Sydamerika

00:00
Hastighed: ???x
02:10

Vitamix Nutricao Animal blev grundlagt i 1998 og har hovedkontor i Chapecó i provinsen Santa Catarina, der ligger i den sydlige del af Brasilien, hvor også en stor del af den animalske produktion er koncentreret. Derudover ejer selskabet en premix- og mineralfabrik i Naranjal i Paraguay. Koncernchef i Danish Agro koncernen, Henning Haahr, ser store perspektiver i opkøbet, skriver Danish Agro i en pressemeddelelse.

- Vitamix er en spændende virksomhed med stærke og sunde værdier. Sydamerika har en af verdens største animalske produktioner, hvilket naturligvis giver store perspektiver for vores premix- og mineraldivision. Opkøbet skal være med til at sikre os både værdi og viden til gavn for de danske landmænd, siger Henning Haahr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han glæder sig over, at Enio Feiber Sônego, der er adm. direktør og en af stifterne af Vitamix, forbliver i sin stilling og samtidig fastholder 25 procent af aktierne i selskabet.

- Hovedårsagen til, at vi har fundet sammen med Vilomix, er, at vi deler de samme værdier. Vi ser et stort udviklingspotentiale, og vi er sikre på, at vi i fællesskab kan lykkes med at indfri det, siger Enio Feiber Sônego.

Selskabet beskæftiger 66 medarbejdere i Brasilien og 30 medarbejdere i Paraguay og omsatte i 2022 for cirka 130 millioner kroner.

Også Peter Iversen, CEO i Vilomix, er begejstret for aftalen.

- Jeg er meget tilfreds med aftalen, der passer fortrinligt ind i vores strategi om at blive en endnu mere global aktør. Vi ser store synergier mellem Vitamix og Vilomix, og vi tror på, at vores styrke og viden inden for vitaminer, mineraler og genetik i Danmark kan være med til at udvikle Vitamix' position både i Brasilien og Paraguay, siger Peter Iversen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vilomix Holding A/S er ejet af grovvareselskaberne Agravis og Vestjyllands Andel.