Nok er nok.

Det er sagt før, og nu siger lærere og elever på Grindsted Landbrugsskole det også. Det er hverken manglende finansieringsmuligheder, randzoner eller politikere, der er nok - det er krisesnakken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Onsdag den 5. december er der inviteret til krisen-er-slut-møde på landbrugsskolen. Emnet er såmænd "Dansk landbrug efter krisen".

Politisk satsning

- Tanken med mødet er, at vi nu synes, at vi har talt om krise længe nok. Spørgsmålet er nemlig om ikke tiden er kommet til at flytte fokus. Generelt er jordbrugserhvervet jo kommet rimeligt gennem krisen i forhold til andre erhverv. Vi har øget salget, vi har fastholdt antallet af beskæftigede i erhvervet og så ser det ud til, at politikerne har planer om at satse endnu mere på fødevareproduktion i Danmark. Det budskab vil vi gerne ud med, siger økonomilærer Peder Karstoft.

På mødet kan man høre oplæg fra både etablerede landmænd, og helt unge som drømmer om at etablere sig.

Finansieringsbank repræsenteret

Den nyligt afgåede formand for Landbrug & Fødevarer og nuværende bestyrelsesmedlem i landbrugets finansieringsbank Niels Jørgen Pedersen vil give sit syn på den nærmeste fremtid.

Desuden vil en af skolens tidligere elever og vinder af Virksomhedslederprisen 2012, Henrik Henneberg fortælle om sine planer for fremtiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg oplever, at eleverne på skolen er fortrøstningsfulde. Vi forsøger jo også hver dag at præsentere dem for mulighederne, men er bestemt ikke blinde og naive i forhold til det finansieringsproblem, de unge står overfor lige nu. De ældre landmænd som vil sælge tror jo stadig, at prisen er som før finanskrisen, men de er heldigvis ved at indse, at en ung landmand opstiller helt andre budgetter i dag end tidligere. De unge skal kunne tjene penge på driften, da de ikke skal regne med en værdistigning på ejendommen og jorden før om mange år. Tiden arbejder for de unge, så der er bestemt gode udsigter, for de unge som vil gøre karriere i landbruget, understreger Peder Karstoft.

Alle er velkomne til mødet, som dog kræver tilmelding. Den kan foretages til Grindsted Landbrugsskole.