Lyt til artiklen:

Grindsted Landbrugsskole sætter ekstra fart på den grønne rejse

00:00
Hastighed: ???x
02:45

Grindsted Landbrugsskoles forstander Erik Friis Møller er ikke i tvivl om, at landbruget kan levere en del af løsningerne på de krav, som politikerne stiller i forhold til grøn omstilling og bæredygtighed. Derfor har han sat ekstra fokus på at uddanne eleverne i en grønnere retning.

- Verden står midt i en klimakrise, som vi alle skal bidrage til at løse. I landbruget skal vi ikke bare skære ned, men i stedet se den grønne omstilling som et spændende udviklingspotentiale. Den omstilling vil vi her på Grindsted Landbrugsskole forberede og uddanne vores elever til, og det er vi i fuld gang med. Derfor er bæredygtighed et element, der indgår naturligt i undervisningen på tværs af vores fag, siger Erik Friis Møller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bæredygtighed på skemaet

Grindsted Landbrugsskole har gennem flere år deltaget i projektet LIFFGO (Landbruget I Front For Grøn Omstilling) sammen med andre landbrugsskoler i Region Syd. LIFFGO vil fremover sætte spor i bæredygtighedsundervisningen på landbrugsskolen.

- Vi deltager desuden i projektet Fremtidens grønne Landmand, og har investeret i drone- og robotteknologi. Vi debatterer og anvender kunstig intelligens i undervisningen, alt sammen for at give vores studerende en faglig stærk uddannelse til fremtidens landbrug, bæredygtighed og innovation. Det er vores bidrag til den grønne omstilling, siger Erik Friis Møller.

Grindsted Landbrugsskole oplever en stigende interesse for uddannelsen til landmand, og i de seneste år har man set en stigning i elevtallet.

Åbent Hus på skolen

Grindsted Landbrugsskole har derfor også ansat to nye lærere, og forstander Erik Friis Møller oplyser, at man kan møde de to nye lærere lørdag den 20. januar, hvor Grindsted Landbrugsskole slår dørene op til Åbent Hus for alle interesserede.

- Vi ved, at elevernes krav og forventninger til et godt uddannelsessted hele tiden øges, og derfor følger vi selvfølgelig med tiden. Vi har på det seneste udbygget de aktiviteter, der ligger ud over undervisningen. Med f.eks. en nyetableret lektiecafe, Sorte Aftener, hvor vi arbejder i værkstederne, madklub, ryttertræning med mere. Vores fitnesscenter og elevkøkken er blevet renoveret, så det står superflot og imødekommende. Eleverne skal udover en god undervisning, også have gode faciliteter til sunde interesser i fritiden. Det er jo en af de store fordele ved, at eleverne i landbrugsuddannelsen bor på skolen, siger Erik Friis Møller.