Danish Crown kommer ud med et årsresultat på godt 1,7 milliarder kroner. Det er marginalt mindre end forrige år – nemlig 30 millioner kroner.

Omsætningen er til gengæld steget markant – næsten fem milliarder kroner – fra 51,8 til 56,8 milliarder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det seneste år har budt på en uhørt stor værdistigning på råvarerne, og mens det presser vores forædlingsselskaber, så er det til gavn for ejerne, når vi taler om afsætning af det ferske kød. Vi har i årets løb udbetalt én milliard kroner mere til Danish Crowns ejere, og det er rigtig positivt, siger administrerende direktør Kjeld Johannesen.

400 millioner i konsolidering

Repræsentantskabet godkendt en restbetaling på 90 øre pr. kilo for slagtesvin, 80 øre pr. kilo til søer og 1,50 kroner til kalve og kreaturer.

Samtidig konsoliderer Danish Crown med det største beløb nogensinde – nemlig 400 millioner kroner.

- Det er knap en fjerdedel af årets resultat, og det er et klart signal fra Danish Crowns ejere, som på den måde bakker op om ejerskabet, siger Kjeld Johannesen.

Noterings-stigning fortsætter

Danish Crown går ud af regnskabsåret med en notering på 12,40 mod 10,30 ved årets begyndelse, og det er en udvikling, der vil fortsætte, siger Erik Bredholt, bestyrelsesformand i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For mange af svineproducenterne er situationen vendt. Deres varer er ganske enkelt blevet mere værd, fordi udbuddet er faldet mere end efterspørgslen. Ser vi på meldingen fra internationale analytikere, så bliver det i årene, der kommer, bedre at være svineproducent, og det kan vi glæde os over, siger Danish Crowns bestyrelsesformand Erik Bredholt.

9031 andelshavere

Danish Crown har i årets løb mistet over 500 andelshavere, så der nu er 9031 tilbage. Antallet af ansatte er steget med seks styk til 23.582.