Det er altid let at se tilbage, men det er måske nok mere interessant at rette blikket fremad.

Derfor har Maskinbladet bedt en række topfolk i dansk landbrug svare på nogle spørgsmål om deres forventinger for landbruget i 2017. Her kan du se, hvad Erik Bredholt, formand for Danish Crown, svarede:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hvilke tre ord ville du bruge til at beskrive dine forventninger til 2017 for landbruget i Danmark - og hvorfor?

Muligheder, priser og usikkerhed.

Hvilket landbrugsemne kommer til at dominere den politiske debat i 2017?

Jeg tror, det vil være rigtigt godt for landbruget, hvis vi ikke kommer til at fylde så meget i den politiske debat næste år. Med Landbrugspakken og afskaffelsen af PSO'en så tror jeg, det vil være rigtigt godt for vores erhverv, hvis vi i en periode koncentrerer os om at vise omverdenen, at vi tror på fremtiden.

Hvad ser du som landbrugets største udfordringer i 2017?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi er forhåbentlig ved at være på vej ud af en dyb krise i dansk landbrug. I mine øjne er den største udfordring lige nu at få hovedet ordentligt over vandet, så vi igen kan få skabt fornyet udvikling i vores erhverv.

Hvilke muligheder for vækst - både i erhvervet og for den enkelte landmand - ser du åbne sig i 2017?

Det jeg lytter mig til er faktisk, at rigtigt mange gerne vil udvikle deres bedrift. Der har været enorm interesse for tilskudspuljen til byggeri af nye slagtesvinestalde, så jeg håber vi kan få stabiliseret produktionen af slagtesvin i Danmark og måske håbe på lidt vækst i de kommende år.

Hvordan kommer landbruget til at mærke effekten af Landbrugspakken i 2017?

For mit eget vedkommende kan jeg sige, at jeg forventer et bedre høstudbytte i 2017. Det gælder forhåbentlig også for mange af mine kollegaer og det kan klart tilskrives effekten af Landbrugspakken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvordan er situationen i dansk landbrug ved udgangen af 2017 sammenlignet med nu (udgangen af 2016)?

Vi går ind i året med markant bedre priser, end vi gjorde for et år siden. Hvis det holder sig bare nogenlunde, så vil vi står markant bedre om et år. Omvendt så ser jeg også mange ubekendte. Hvad sker der omkring Brexit? Hvilken indflydelse får valget af Trump som amerikansk præsident? Og så gør det mig en smule nervøs, at den afrikanske svinepest hele tide rykker nærmere Danmark, for den kan ramme os som en torpedo i motorrummet. Jeg tillader mig at være optimist, men der skal ikke gå meget galt for at vælte læsset i 2017.