Onsdag den 31. august var der repræsentantskabsmøde for Danish Crowns andelshavervalgte repræsentanter.

På forhånd havde Maskinbladet haft en formodning om, at et af emnerne for repræsentantskabsmødet ville være den tidligere Danish Crown-topchef Kjeld Johannesens ansættelse som konsulent for den russiske slagterigigant Miratorg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en stor fordel for os, at have tætte relationer til en stor spiller på det russiske marked,

Erik Bredholt, bestyrelsesformand i Danish Crown

Men flere repræsentanter vil - direkte adspurgt - ikke kommentere på indholdet af repræsentantskabets møde. Det ville formand Erik Bredholt heller ikke. Af princip kommenterer hverken formand eller medlemmer nemlig på indholdet af repræsentantskabets møde. Men selvom han ikke ville kommentere på indholdet af repræsentantskabsmødet, ville formanden gerne kommentere på Kjeld Johannesens ansættelse hos Miratorg.

Konkurrenceklausul eller ej?

En del af snakken i medierne har drejet sig om, hvorvidt Kjeld Johannesen havde en konkurrenceklausul, som forhindrede ham i at arbejde for en konkurrende virksomhed. Det bekræfter Erik Bredholt overfor Maskinbladet.

- Kjeld Johannesen har selvfølgelig en konkurrenceklausul i sin kontrakt, som forhindrer ham i at arbejde for en konkurrent til Danish Crown. Den gælder 12 måneder fra 1. april. Men som udgangspunkt har vi vurderet, at ansættelsen i Miratorg ikke er i strid med konkurrenceklausulen, siger bestyrelsesformand for Danish Crown, Erik Bredholt.

Årsagen til at Kjeld Johannesens ansættelse i den russiske slagterigigant ikke er et problem for Danish Crown skal findes i, at Miratorg ikke er - eller har planer om at blive - en stor spiller på det globale eksportmarked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har at gøre med en virksomhed, som primært agerer på det russiske marked. De eksporterer ganske vist en lille smule fødder og tryner til Hong Kong, men ikke noget, der er har et omfang, som kan bekymre Danish Crown. Og det har de heller ikke planer om at skulle begynde på i fremtiden. Men det er klart, at hvis de ændrer strategi og fokus og vil til at spille en større rolle på det internationale marked, så er det en anden sag. Men det har vi drøftet med Kjeld, så det er ikke en udfordring, siger Erik Bredholt.

En fordel for DC

Ifølge bestyrelsesformanden har Danish Crown og Kjeld Johannesen været i tæt dialog om ansættelsen, og har vurderet at det rent faktisk kan være en fordel for Danish Crown i fremtiden, at Kjeld Johannesen arbejder for Miratorg.

- Hvis og når det russiske marked åbner sig for vores produkter igen, så vil jeg vurdere, at det er en stor fordel for os, at have tætte relationer til en stor spiller på det russiske marked, som kan hjælpe os til at komme først i køen, når der en gang forhåbentligt skal fordeles markedsandele på det russiske marked igen. Så på den måde kan man sige, at Kjeld Johannesen gør os en stor tjeneste ved at hjælpe Miratorg, siger Erik Bredholt.