Danish Crown har opslået stillingen som direktør for Friland A/S, der er et datterselskab, som primært afsætter økologisk kød samt kvæg og svin, der er opdrættet efter Frilands koncepter.

Stillingen som direktør blev ledig, da Karsten Dejbjerg i sidste måned meddelte, at han ønsker at standse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Karsten Dejbjerg har været chef for Friland siden etableringen for 20 år siden, da Friland stadig var et selstændigt selskab.

Ekstra led i koncernen

Karsten Dejbjerg forlader Friland som en konsekvens af, at Danish Crown har ansat en direktør for svinedivisionen - en direktør, der bliver skudt ind mellem Karsten Dejbjerg og Danish Crowns direktion. Det var Karsten Dejbjerg ikke tilfreds med.

Karsten Dejbjerg har gennem alle sine år i Friland været en meget synlig direktør, og det skal den nye chef for datterselskabet også være.

Profilering af Friland og synlighed i medierne og i politiske sammenhænge er nemlig en naturlig del af jobbet, skriver Danish Crown i jobopslaget.

Dialog og afsætningsmuligheder

Direktøren skal også have konstruktiv dialog og tæt samarbejde med de cirka 1000 leverandører, kunder og samarbejdspartnere, og den nye chef skal kunne fordele råvarer i koncernen og optimere de nationale og internationale afsætningsmuligheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis man vil være direktør, skal man have en videregående handelsmæssig uddannelse eller en landbrugsfaglig uddannelse suppleret med en kommerciel overbygning.

Man skal have erfaring fra en lignende stilling, man skal kunne fremvise dokumenterede resultater, have kendskab til detailhandel - også gerne international detailhandel - og fødevare-virksomheder, og også gerne indsigt i produktionen ude hos de landmænd, der leverer kødet til koncernen.

Sprog og visioner

Direktøren skal kunne tale og skrive engelsk - og gerne tysk - men vedkommende skal også være en professionel ildsjæl, der har gennemslagskraft, forretningssans og visioner. Direktøren skal være motiverende, robust og handlekraftig.

Lønnen fremgår ikke af stillingsopslaget, men ansøgningsfristen er den 11. december.