På sin vis er det en gammel kending, men også en nyhed, som Nr. Hostrup Maskinhandel bringer med til Agromek. Det er den nyeste udgave af den tyske minilæsser Striegel, som nu leveres med førerhus. Striegel har tidligere været kendt i Danmark, blot under et andet navn.

- Striegel har været solgt i Danmark i over 20 år og hed før Uniloader. Det er den samme maskine, men da vi fik importen i 2010, skiftede vi til det tyske navn Striegel, som den har heddet oprindeligt, siger Ole Zachariassen, Nr. Hostrup Maskinhandel ved Rødekro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Striegel minilæsserne består af et bredt program med i alt seks versioner. Noget af det nyeste er, at Striegel 300 Dy/a modellen nu fås med kabine, der med blæser og varme gør modellen mere egnet til det danske klima.  Og det er den, som Nr. Hostrup Maskinhandel vil vise i Herning.

Den nye Striegel minilæsser, der leveres komplet med lygter, spejle og rotorblink, befinder sig i mellemstørrelsen og kan løfte paller på op til 1.300-1.400 kilo. Alt efter model er motoren en tre- eller firecylindret fra Yanmar. Løftehøjden er 325 centimeter. Striegel har et bredt redskabsprogram - blandt andet skovl, siloklo, koste, skrabeblad eller pallegafler.

- Og det er bare en lille del af det. Vi bygger også mere specielle redskaber selv. Det er kun fantasien, der sætter grænser, siger Ole Zachariassen.

 Som standard er tophastigheden 16 km/t, men den fås også i en version, der går op til 23 km/t.